SATRANÇ FEDERASYON TEMSİLCİSİ ATAMA DUYURUSU

02.07.2015

19 Temmuz 2012 tarih ve 28358 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bağımsız Spor Federasyonlarının çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğin;

 

Federasyon il temsilcisi

Madde 13 – (1) Federasyonların il temsilcileri, federasyon başkanının teklifi ve Genel Müdürün onayı ile görevlendirilir. Federasyon il temsilcisinin görev süresi, başkanın görev süresi kadardır.

(2) Federasyon il temsilcisi, federasyon ile il müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlar. Federasyon adına yaptığı işlemler hakkında il müdürlüğüne ve ilgili federasyona bilgi verir. İl müdürlükleri imkânları ölçüsünde federasyon il temsilcisine çalışma ortamı sağlar.

(3) Federasyon hizmet ve faaliyetlerini yerine getirmeyen, il müdürlüğü ve federasyonla koordinasyon sağlamayan federasyon il temsilcileri, federasyon başkanının teklifi ve Genel Müdürün onayı ile görevden alınır.

            Bu nedenle İlimiz Satranç Federasyon İl Temsilcisi olmak isteyen adaylar;

a. T. C. vatandaşı olmak,

 b. En az Lise mezunu olmak,

c. Satranç dalında sporcu, antrenör, hakem unvanlarına sahip olmak veya il, bölge, kulüp gibi kuruluşlarda yöneticilik yapmış, spor çevresinde iyi tanınmış ve iyi eğitim almış olmak,

d. Tahkim Kurulu, Genel Müdürlük ceza kurulları veya spor federasyonlarının ceza veya disiplin kurullarınca son beş yıl içerisinde bir defada üç ay veya toplam altı ay hak mahrumiyeti cezası almamış olmak.