Gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımaları, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmaları ve gençler arasında diyalogun arttırılmasına katkı sağlanması amacıyla 81 ilde uygulamaya konulan Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi 15 Eylül tarihi itibariyle başladı.

Proje boyunca gençler, ilin tarihi ve kültürel mekânlarını, profesyonel rehberler eşliğinde ziyaret etme fırsatı bulurken, Huzurevi, Şehitlik Ziyareti, Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri ve gönüllülük uygulamalarına da katılıyor. 26 Kasım’a kadar sürecek projeye 14-29 yaş arası gençler http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/BasvuruFormu.aspx adresinden başvurabilecek.

DEZAVANTAJLI GENÇLER ÖNCELİKLİ

Toplumun değişik kesimlerindeki gençlere yönelik yürütülen proje, sanayide çalışan çıraklardan kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı gençlere, köy okullarında öğrenim gören çocuklardan sevgi evlerinde kalanlara, ceza ve infaz kurumlarındaki gençlerden ülkemizin her köşesindeki gençlere kadar geniş bir yelpazede uygulamaya konulacak.

Projede öncelik gençlik faaliyetlerine katılamayan kırsalda dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2000 TL’nin altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, sevgi evlerinde kalanlar, sanayide çalışanlar, çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç edenlerin olacak.

GENÇLİK PROJELERİNE DESTEK SÜRÜYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bağlı birimlerinden başta gençlik merkezleri vasıtasıyla farklı projelerle gençlere ulaşmayı sürdürüyor. Kültür ve sanattan eğitime, inovasyondan mesleki eğitime, gönüllülükten hareketliliğe çok geniş bir yelpazeye hitap eden Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında bugüne kadar 1.900 projeye 170 milyon TL destek verildiği, projelerden yaklaşık 1 milyon gencin faydalandığı açıklandı.