Spor Genel Müdürlüğü tarafından dört yıldır uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi”, kısa adıyla ANALİG projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını Denizli’de buluşturuyor. 15-17 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek ANALİG Basketbol Ege Grubu;  Afyonkarahisar, Aydın, Bilecik, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak ilerinden gelecek sporcuların heyecanına sahne olacak. Hasan Güngör ve Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonları’nda oynanacak müsabakalar sonunda gruptan çıkan takımlar çeyrek finale yükselecek.

ANALİG PROJESİ 81 İLDE UYGULANIYOR

Sporun tabana ve geniş kitleye yaygınlaştırılması, ilgili branşlarda kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması amacıyla hayata geçirilen ANALİG projesi, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip mekanizması oluşturulması gibi hedefler taşıyor. 81 ilde başarıyla uygulanan projede Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol, Yüzme, Kayak, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Su Topu gibi branşlar yer alacak.

İBANOĞLU: “ANALİG PROJESİ BAŞARIYLA UYGULANIYOR”

2017-2018 ANALİG sezonu öncesi açıklama yapan Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporda sürdürülebilir başarı için üretken ve başarılı nesillerin önemini hatırlatarak ANALİG’in bu doğrultuda dört yıldır başarıyla uygulandığını söyledi. Basketbol grup yarışmalarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İbanoğlu, tüm sporseverleri Basketbol müsabakalarını izlemeye davet etti.