Tarihte beyaz hüzün olarak bilinen Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimiz, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de anıldı. Her sene Denizli Gençlik Merkezi’nin organize ettiği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”, protokol üyeleri halkın geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne; ValiH asan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali Değirmenci, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gaziler, Gençlik Merkezi öğrencileri, sporcular, lise öğrencileri ve binlerce vatandaş katıldı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

7 Ocak Pazar günü Delikliçınar Yeni Cami’de kılınan sabah namazı sonrası dualarla başlayan etkinlikler daha sonra düzenlenen yürüyüş ve anma programı ile sona erdi. Sarıkamış’ta şehit düşen Kahraman Mehmetçik anısına yapılan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı önünden başladı. Binlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganlarıyla gerçekleştirdiği yürüyüş, Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’nda son buldu. Daha sonra geçilen anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, şiir dinletisi ve protokol konuşmaları yapıldı.

İBANOĞLU: “SARIKAMIŞ KENDİNİ FEDA ETMENİN DESTANIDIR”

“Gençlik Şuhedanın İzinde” sloganıyla her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm yurtta Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’nü düzenlediğini hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Mehmetçiğin kan dökerek değil kanları donarak şehit olduğunu söyledi. Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunu yaşamasakta, bu yürüyüş ile Şühedanın izinde olduğumuzu belirten İbanoğlu, Sarıkamış Şehitlerine minnet ve şükran duymamız gerektiğini, söyledi.