Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde 2017-2018 Okul Sporları sezonu Voleybol maçları ile başladı. Çal ve Baklan ilçelerinden 5 kız takımının katılımı ile gerçekleşecek turnuvada 10 müsabaka oynanacak.

İLÇEDE LİSANSLI SPORCU SAYISI ARTIYOR

Çal’da okul sporları faaliyetlerinin artması ile birlikte lisanslı sporcu sayısı da aynı paralellikte gelişimini sürdürüyor. Son iki yılda 2061 lisanslı sporcu sayısına ulaşan Çal’da yeni hedef bu rakamı 3000’e çıkarmak.

OKUL SPORLARI YARIŞMALARI 10 BRANŞTA DÜZENLENECEK

Çal Okul Sporları Yarışmaları minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde kızlar  ve erkekler olmak üzere Atletizm, Bisiklet, Bocce, Dart, Futsal, Futbol, Masa Tenisi, Satranç Oryantiring ve Voleybol dahil toplam 10 branşta düzenlenecek.

ÖZTEPE: “OKUL SPORLARI ÇAL’DAKİ EN BÜYÜK YEREL SPOR ORGANİZASYONU”

Spor kültürünün gelişmesi ve gençliğe sağladığı katkıdan dolayı okul sporlarını önemsediklerini belirten Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, gençleri spora teşvik etmek ve farklı ilçelerden gelen sporcuları kaynaştırarak dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını geliştirmeği amaçladıklarını söyledi. Çal ile birlikte Baklan ve Bekilli ilçelerinde de sporu geliştirmek için atağa geçtiklerini belirten Öztepe, tüm enerjiyi gençleri daha ileriye taşımak için harcamak gerektiğini belirtti.