Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilciliğinin birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda 24 Şubat Cumartesi günü Denizli’de Halk Oyunları şöleni yaşandı. Dolu tribünler önünde gerçekleşen yarışmaları Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu tribünden birlikte izledi.

İBANOĞLU“‘HALK OYUNLARI KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ”

Açılış seremonisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu “Türk olmanın gururunu her ortamda yaşadıklarını, kültür ve medeniyetler beşiği yurdumuzun halk oyunları ile ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi. Ege’nin zeybek diyarından Mehmetçiklere selam ve dualarını gönderdiklerini belirten İbanoğlu, aylardır bugüne hazırlanan ekiplere başarılar diledi.

DENİZLİ’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda ki şölende minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleşen kulüp yarışmalarında 16 ekip sahne aldı. Minikler kategorisinden başlayarak sırayla sahne alan ekiplere, uyum ve performansları dikkate alınarak, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 7 kişilik jüri tarafından puan verildi. Yarışma sonunda dereceye giren takımlara kupaları yapılan törenle takdim edildi. Birinci olan ekipler, ileri tarihlerde yapılacak grup yarışmalarında Denizli’yi temsil edecek.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Kulüpler Geleneksel Düzenlemesiz Dal

Yıldızlar          :           Sarayköy Spor Kulübü

Gençler           :           Sarayköy Spor Kulübü

Büyükler         :           Tavas Belediye Spor Kulübü

Kulüpler Geleneksel Düzenlemeli Dal

Minikler          :           Buldan Belediye Spor Kulübü

Yıldızlar          :           Sarayköy Spor Kulübü

Gençler           :           Sarayköy Spor Kulübü

Büyükler         :           Ekin Sanat Gençlik Spor Kulübü