Türkiye Halter Federasyonu tarafından organize edilen eski Olimpiyat Şampiyonu merhum Halterci Naim Süleymanoğlu anısına düzenlenen Büyükler, Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası sona erdi. 1-4 Mart tarihlerinde Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda, 36 şehirden 73 kulübün 510 sporcusu kıyasıya mücadele etti. Turnuvada 205 kadın, 305 erkek olmak üzere toplamda 510 sporcu podyuma çıktı.

 

AVCIL FORMUNUN ZİRVESİNDE

Türk Halterinin parlayan yıldızı Denizlili Milli Sporcu Mehmet Avcıl, Gaziantep’te yeni bir zafere daha imza attı. Genç halterci 85 kilograma sahipken 94 kg.da podyuma çıkarak büyük cesaret örneği gösterdi. Avcıl koparmada 131 kg, silkmede 160 kg, toplamda ise 291 kg. kaldırarak büyükler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Son 1,5 yılda 7. kez farklı kategorilerde Türkiye Şampiyonu olan Avcıl artık gözünü 22 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde İspanya’da yapılacak olan Akdeniz oyunlarına çevirdi. Avcıl’la birlikte Gaziantep’e giden Antrenörü Ferhat Coşkun, ‘Rekor dememesi bile yapabilirdik fakat Şampiyonluğu riske etmek istemedik, daha nice başarılar inşallah birlikte olacak, Temmuzda 18 yaşına girecek olan Avcıl’ın hedefi artık Akdeniz Oyunlarıdır. Şampiyonluğumuz Şehitlerimize armağan olsun’ dedi.

İBANOĞLU, AVCIL’I KUTLADI

Denizlili Milli Halterci Mehmet Avcıl, elde ettiği başarıyla bir kez daha Denizlilileri gururlandırdı. Son 1,5 yıldır Türkiye çapında başarıdan başarıya koşan genç halterci Mehmet Avcıl’ı ilk kutlayan isimlerden biri Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu. Avcıl’ın katıldığı her şampiyonada tecrübesini artırdığını, geleceğin yıldızı olacağını belirten İbanoğlu, başarılı sporcunun ailesine ve antrenör Ferhat Coşkun’a teşekkür etti.