Türk Halterinde son dönemin dikkat çeken yıldızı Mehmet Avcıl’ı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Korucuk’ta ki evinde ziyaret etti. Ailesi ve antrenör Ferhat Coşkun’un da hazır bulunduğu ziyarette şampiyon halterci hayallerini ve hedeflerini İbanoğlu ile paylaştı.

3 YILDA OLİMPİYAT KADROSUNA YÜKSELEN BİR HİKAYE 

Anafartalar Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Avcıl, bundan üç yıl önce Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Halter Milli Takım Antrenörü Ferhat Coşkun tarafından keşfedilir. Avcıl, güçlü fiziği ve her geçen gün yükselen formuyla son bir buçuk yıla adeta damga vurur. Yıldız ve genç kategorilerinde elde ettiği Türkiye Şampiyonluklarına en son Gaziantep’te ki Büyükler Türkiye Şampiyonasında 291 kg. kaldırarak kazandığı altın madalyayı ekleyince milli takım kurmayların takdiriyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları aday kadrosuna seçilir.

AİLEDEN TAM DESTEK

Ailesinin geçimini hayvancılık yaparak sağlayan iki çocuk babası Rafik Avcıl, çocukları için tek amaçlarının onlara iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve topluma faydalı birey olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Mehmet’in azimli ve kafasına koyduğunu başaran bir çocuk olduğunu belirten annesi ise destek verildiğinde onun büyük işler başarabilecek kapasitede olduğunu dile getirdi.  

HEDEF AYYILDIZLI FORMAYLA EFSANE OLMAK

12-15 Nisan tarihlerinde Ağrı’da gerçekleşecek Gençler Halter Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Mehmet Avcıl 85 kg’da yarışacak. Her bir yarışmaya ayrı motivasyonla hazırlandığını söyleyen Avcıl, gelecekte hedefinin milli takımla uluslararası organizasyonlardan ülkemize altın madalyalar getirmek olduğunu söyledi.

İBANOĞLU’DAN “HAYALLERİN OLSUN” TAVSİYESİ

Mehmet Avcıl’ı elde ettiği başarılardan dolayı kutlayan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Antrenör Coşkun’a ve aile bireylerine O’nu destekledikleri için teşekkür etti. Mehmet’in önünde uzun bir kariyer yolculuğu olduğunu hatırlatan İbanoğlu, yıldız sporcuya bu süreçte çok çalışmasını, hayaller kurup o hayallerin peşinden sonuna kadar gitmesi tavsiyesinde bulundu.