Dünya’nın en büyük Okul Sporları Şampiyonası olan 17. Gymnasiade 2-9 Mayıs tarihleri arasında Fas’ın Marakeş şehrinde yapıldı. 59 Ülkeden yaklaşık 3000 sporcunun katıldığı Gymnasiade 2018’de Türkiye; yüzme, cimnastik, atletizm ve bocce dallarından 64 sporcu ile yer aldı.

BATURALP’TEN BÜYÜK BAŞARI

PEV Koleji 10. sınıfta öğrenimini sürdüren 2002 doğumlu Baturalp Ünlü, son yıllarda yükselen formuyla dikkatleri çekmeyi başardı. 400m. Serbest stilde Türkiye Rekorunu elinde bulunduran Baturalp, Gymnasiade 2018’de kendisine Dünya üçüncülüğü getiren 400 m karışık yarışında 4:29:27 derecesi ile yeni bir Türkiye Rekoruna imza attı.

 

İBANOĞLU: “BATURALP YÜZMEDE ÇITAYI YÜKSELTTİ”

Ülkemizi Dünya Okul Sporları organizasyonunda Fas’ta temsil eden Baturalp Ünlü’yü ilk tebrik eden isimlerden biri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu.  Yüzmeye ciddi bir zaman harcayan ve kendisine büyük hedefler koyan Baturalp’in, Dünya üçüncülüğü ve Türkiye Rekoru başarısının tesadüf olmadığını söyleyen İbanoğlu, başta PEV Okulları yöneticileri ve öğretmenlerine, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Keskin, Antrenör Bayram Yalçınkaya ve en çokta çocuklarının spor yaşamını desteklediği için Baturalp’in ailesine teşekkür etti.