Her yıl 15–19 Mayıs tarihleri arasında ülkemizin tüm yerleşim birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası, Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği haftanın başlangıcında saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Atatürk anıtına çelenk sundu.

GENÇLER VE MİLLİ SPORCULAR PROTOKOLÜ ZİYARET ETTİ

Haftanın ilk gününde milli sporcular ve gençlerden oluşan bir grup, Valilik ve Büyükşehir Belediyeye ziyaretlerde bulundu. Önce Denizli Valisi Hasan Karahan’ı, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret eden heyet, Gençlik Haftasına ilişkin duygularını paylaştı.

HER GÜN BİR ETKİNLİK

Hafta boyunca Denizli’nin dört bir tarafında gerçekleşecek etkinlikler kapsamında 16 Mayıs Çarşamba günü Atatürk’ü Anma ve Gençlik Koşusu yapılacak. Saat 10.00’da İstiklal Caddesinde bulunan Gençlik Merkezi önünden başlayacak koşu, 15 Temmuz Şehitler Meydanında sona erecek. 17 Mayıs Perşembe günü Gençlik Merkezi ile İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları “Duymuyorum Ama Duyarlıyım Projesi” etkinliği yapılacak. 17 Mayıs Cuma günü ise Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda Karate Turnuvası gerçekleşecek.

GENÇLER, 19 MAYIS’TA KORTEJDE OLACAK

Bu yıl 99. yıldönümü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 09.00’da Valilik Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Ardından bando eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Protokol başta olmak üzere Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşlarında eşlik edeceği yürüyüşün ardından kutlamalar 15 Temmuz Şehitler Meydanında yapılacak etkinliklerle devam edecek.

İBANOĞLU ‘İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DOĞUM GÜNÜNE HAZIRIZ’

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 99. yıldönümü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının coşku ve heyecanını bir kez daha yürekten hissettiklerini belirtti. 19 Mayıs için “İstiklal mücadelemizin doğum günü” tanımlaması yapan İl Müdürü İbanoğlu;  Gençlik Haftasının hem Atatürk'ü anma, hem gençlik hem de spor yönü ile Denizli’de coşkulu bir şekilde kutlanacağını söyledi.