Denizli Valiliği önünde saat 09.00 da Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan programın devamında Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde protokol, gençler, sporcular ve vatandaşlarında katıldığı kortej yürüyüşü yapıldı.

Kutlamalar 15 Temmuz Şehitler Meydanında Yapıldı

Kortejin devamında etkinlikler 15 Temmuz Şehitler Meydanında hazırlanan alanda devam etti. Törene CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Baro Başkanı Müjdat İlhan, İlçe Belediye Başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehir içi bisiklet turu startı verildi. Gençlik Merkezi Gönüllüsü bir gencin günün anlam ve önemine dair şiirinin ardından gösterilere geçildi.

Sporcular Ödüllerini Aldı

Etkinlikler çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren başarılı sporculara ödüller verildi. Sporcular ödüllerini protokolün elinden aldı.

Gösteriler Büyüledi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri ödül töreninin ardından hazırlanan koreografi ile devam etti. Halk oyunları ekibi ile farklı spor branşlarından karma hazırlanan koreografi seyircilerden alkış aldı.

İbanoğlu “19 Mayıs Ruhu Türk Gençliğine İlham Vermeye, Yolunu Aydınlatmaya Devam Etmektedir”

Bayram kutlamalarında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruhun bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. Türk Gençliğinin vatanını seven, ideallerinin peşinden koşan, ahlaklı ve öz güveni tam bireyler olarak yetişmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden İbanoğlu; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla Atatürk’ün emanetine zorlanmadan sahip çıkacağını söyledi.