2017-2018 Okul Sporları Basketbol sezonu tamamlandı. 23-27 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen finallere Türkiye’nin en iyi 8 takımı katıldı. Denizli il birincisi unvanıyla yola çıkan, önce gruplar, ardından yarı finallerde de başarısını sürdüren Esentepe Ortaokulu Kız Takımı finallerde de Denizli’yi en iyi şekilde temsil etti.

BÜYÜK İŞ BAŞARDILAR

Antrenör Ali Yaşatürk liderliğinde müthiş bir sezon geçiren Esentepe Ortaokulu basket takımı, sekiz takımlı finallere de iyi başladı. Gruptan ikinci olarak çıkmayı başaran Esentepeli oyuncular, çapraz eşleşmede Mersin temsilcisi Aliye Pozlu Ortaokulu ile üçüncülük dördüncülük maçında ise Çankaya Bilişim Koleji ile kozlarını paylaştı. Şampiyonayı dördüncü tamamlayan Denizli temsilcisi kupa ve madalyayla dönmeyi başardı.

Küçük yürekleriyle öğrencilerinin büyük iş başardığını belirten Antrenör Ali Yaşatürk, sezon başında önümüzdeki yıl için koydukları hedefe şimdiden ulaştıklarını, yaş grubu olarak bir yaş küçük sporcular olmasına rağmen takımın önemli bir tecrübe kazandığını belirtti.

İBANOĞLU TEBRİK ETTİ

İstanbul, Ankara ve İzmir ağırlıklı özel okulların arasında yer alma başarısı gösteren Esentepe Ortaokulu, finallerde dahil müthiş maçlar çıkararak örnek bir başarıya imza attı. Başarıya dikkat çeken ve Esentepe Ortaokulu kız basketbol takımını kutlayan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, emeği geçen öğretmenlere, onlara destek olan Okul Müdürü Yakup Aksoy’a ve sporcuların ailelerine teşekkür etti.