Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan ” Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Çal’da gerçekleşti. Çal Spor Salonunda gerçekleşen taramalara Çal, Baklan ve Bekilli’de ilkokul üçüncü sınıflarda öğrenim gören 183 öğrenci katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yetenek taramasını Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Gençlik Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe ile okul idarecileri ve öğretmenler yerinde takip etti.

ÖZTEPE “BU ÇOCUKLAR TÜRK SPORUNUN GELECEĞİ OLACAK ”

“Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin, Türk spor tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen Gençlik Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, bugün ilkokul çağındaki çocukların keşfedilip doğru yönlendirilmesinin Türk Sporunun temelini oluşturacağını söyledi.

KAYMAKAM DİNÇ “SPORU SEVEN BİR NESİL İSTİYORUZ”

Çal’ın hareketli ve her yaştan spor yapan insanların yaşadığı bir ilçe olduğunu belirten Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, projenin amacı olan erken yaşta yeteneklerinin keşfedilip doğru yönlendirilmesinin çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına vesile olacağını söyledi. Çocukları spora yönlendirmenin önemine değinen Dinç; yürüyen, koşan, sporu seven sağlıklı bir nesil için ailelere seslenerek, çocukları spor alanlarında buluşturmaya davet etti.