Türkiye Triatlon Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu 19 Haziran 2018 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında yapıldı. Divan Başkanlığını Ahmet İbanoğlu’nun yaptığı Genel Kurulda 158 delegeden 145 delege oy kullandı. 145 oyun 91'ini alan Bayram Yalçınkaya Triatlon Federasyonunun yeni başkanı oldu. Genel Kurulda önceki başkan olan diğer aday İsa Tamer Çelik ise 54 oy aldı.

“ALT YAPIYA VE ANTRENÖRLERİN GELİŞİMİNE ÖNEM VERECEĞİZ”

Yeni başkan Bayram Yalçınkaya, genel kurulda yaptığı konuşmada triatlonda Olimpiyat performans grupları oluşturacaklarını belirterek, milli sporcuların federasyon bütçesiyle uluslararası yarışlarda mücadele etmelerini sağlayacaklarını söyledi. Camianın içinden gelen biri olarak altyapıya ve antrenörlerin gelişimine önem vereceklerini söyleyen Yalçınkaya; yaş gruplarıyla ilgili uluslararası geçerliliği olacak projelerinin olduğunu, triatlona katkı sağlayacak herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

DENİZLİ’DEN İLK FEDERASYON BAŞKANI

Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Türkiye’de faaliyet gösteren 63 federasyon bulunuyor. Triatlon Federasyonunun yeni başkanı Bayram Yalçınkaya, spor federasyonları tarihinde Denizli’den ilk federasyon başkanı olarak tarihe geçti. Triatlon branşında başarılı bir sporcu geçmişine sahip Yalçınkaya, gençler ve elit kategorilerinde elde ettiği birçok şampiyonluğun yanında milli sporcu olarak ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etti. 1999 yılında Zagrep'te 1:58:20’lik dereceyle 2 saatin altına inen sporcular arasına adını yazdırması sporseverlerin akıllarında kalan başarıları arasındadır. Evli ve bir çocuk babası olan Yalçınkaya, 2007 yılından bu yana Pamukkale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.   

İBANOĞLU YALÇINKAYA’YI KUTLADI

Triatlon Federasyonu seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan Bayram Yalçınkaya’yı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Triatlon camiasına ve Türk Sporuna hayırlı olmasını diledi. Yalçınkaya’nın çalışkan ve azimli bir yapıya sahip olduğunu söyleyen İbanoğlu, Yalçınkaya ve ekibinin soyundukları yeni görevlerinde başarılı olacaklarına inandığını belirtti.