Polonya’nın Krakow şehrinde 30 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası son tur maçları ile sona erdi. Bir hafta süren uzun maratonun ardından Türk kafilesi, 12 kategoride 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalyanın sahibi oldu.

MİLLİ FORMAYI MADALYA İLE TAÇLANDIRDI

Satrançta gelecek vaat eden Denizli Pev Koleji 8. Sınıf öğrencisi Ceylin Tikveşli, 13 yaş kızlar kategorisinde yarıştı.  Zorlu geçen turnuvada son turlarda büyük bir atak yapan Ceylin Tikveşli 6,5 puan ile üçüncü olmayı başardı. Türk Bayrağını omuzlarına alarak kürsüye çıkan Ceylin, milli formayı giymenin gururunu madalya kazanarak taçlandırdı.

İBANOĞLU CEYLİN’İ KUTLADI

Avrupa Okullar Şampiyonasında ülkemiz adına yarışma başarısı gösteren sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizlili Ceylin’e ayrı bir parantez açtı. Ceylin’in, Denizli’de satranç ailesinin yaptığı güzel çalışmaların bir meyvesi olduğunu belirten İbanoğlu, satrança tutkuyla bağlı olan ve her yarışmada üstüne koyarak ilerleyen Ceylin Tikveşli’nin elde ettiği başarısıyla gururlandıklarını söyledi.  İbanoğlu, başta sporcuya destek olan ailesine, okuluna ve emeği geçen herkese teşekkür etti.