İbanoğlu mesajında şunları belirtti;

“Türk Basınında sansürün kaldırılışının 110. yıldönümünü olan bugünde,  tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyorum. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

         Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, Milletin Müşterek Sesidir” ifadesi ile basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

         Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan, gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin, düzenli bir mesaisi olmadan halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."