Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projelerini Denizli’de gençlerle buluşturan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilçe teşkilatlarıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile şube ve ilçe müdürleri tam kadro katıldı. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişiyle ilçelerde gençlerden gelen talepler masaya yatırıldı.

YETENEK TARAMASINDA 2. AŞAMA BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği Sportif Yetenek Taramasında Denizli’de ilk aşamada 3. Sınıf öğrencisi 5448 çocuk taramadan geçmişti. Yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları Bakanlığın veri tabanına kaydedildi. Elde edilen veriler ışığında 496 öğrenci ikinci aşama için davet aldı. Şimdi il ve ilçelerde 16 Temmuz-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak yetenek taramasında farklı bilimsel metodlarla bu testler devam ettirilecek.

 “KEŞFEDİLEN ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ IŞILTI BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”

Toplantıda Sarayköy’den Çameli’ye, Tavas’tan Acıpayam’a tüm ilçelerin aktif olarak spor kültürünü yaşatmalarını isteyen Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; başta yetenek keşfi olmak üzere Yaz Okulları ve Koşabiliyorken Koş gibi projelere en başta antrenörlerin ve ilçe müdürlerinin inanması gerektiğini söyledi. Tarlada ki işinden zaman ayırıp çocuğundaki yeteneğe destek olmak için koşup gelen anne-babanın ve çocuğunun gözlerindeki ışıltının kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen İbanoğlu, ilçe müdürlerinden herkesin aynı duygularla hareket etmesini istedi.