Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa projesinde geleceğin yıldızları artık ilkokulda keşfediliyor. Geçtiğimiz aylarda tüm yurtta ilkokul 3. Sınıf öğrencileri taramadan geçmiş ve yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları Bakanlığın veri tabanına kaydedilmişti.

496 ÖĞRENCİ İKİNCİ AŞAMAYA GEÇTİ

Denizli’de Mayıs ve Haziran aylarında il merkezi ve ilçelerde gerçekleşen taramalara 5458 öğrenci katıldı. 8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocuklardan 496’sı ikinci aşama eğitimlerine katılması için davet aldı. Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan ekipler yaz dönemi olmasına rağmen dün itibariyle çalışmalara start verdi.

“SPOR ALTYAPISI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELECEK”

Projenin ikinci aşamasına geçtiklerini kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yetenek taramasının ülkemizdeki spor altyapısının geleceğini oluşturacağını, yetenekli çocukların erken yaşta keşfedilip Türk Sporuna kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Farklı bilimsel metodların kullanılacağı ikinci aşama yetenek taraması 24 Temmuz-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak.