Denizli’de gençlere yönelik projelerin ve sportif faaliyetlerin adresi olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yeni sezon için çalışmalarını hızlandırdı. İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda İlçe Müdürleri, Gençlik Merkezi ve Güreş Eğitim Merkezi Müdürleri ile Merkezi Birim Müdürlerinin hazır bulundu.

OKUL SPORLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Her öğretim döneminin başında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Okul Sporları için hazırlıklar başladı. Tertip Komitelerinin kurulmasıyla başlayacak süreç, başvurular ve fikstür çekimiyle start alacak. Kasım ayının ilk haftası başlayacak yarışmalar 34 branşta Mayıs ayına kadar devam edecek. Kulüp yarışmaları için ise Federasyonların 2018-2019 Faaliyet programlarını hazırlamasıyla takvime bağlanacak.

YETENEK KEŞFİ DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleşen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, yeni dönemde yine 3. Sınıf öğrencileri arasından yetenekli çocuklar taranacak. Türk Spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak görülen proje Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokolle tüm yurtta yapılıyor.

GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Gençlerin kişisel gelişimini destekleyen çalışmaların yanısıra; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ağırlık veren Denizli Gençlik Merkezi, yeni dönem faaliyetlerini planlamayı sürdürüyor. 5-18 yaş arası 27.908 üyesi bulunan Gençlik Merkezi yeni dönemde de faaliyetler, kulüp etkinlikleri, geziler, deniz ve doğa kampı aktiviteleri ile gençleri buluşturmayı sürdürecek.

İBANOĞLU ‘GENÇLER İÇİN İMKANLARI SONUNA KADAR KULLANIN’

İlçe ve daire müdürlerine hitap eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yaptıkları işin önemini hatırlatarak gençleri mutlaka sporla ve Gençlik Merkezinin faaliyetleriyle tanıştırmalarını istedi. “Var olan spor kültürünü daha ileriye taşıyıp hedeflerimiz doğrultusunda gece gündüz çalışmalıyız” mesajı veren İbanoğlu, spora bu denli yatırımların yapıldığı bir ülkede, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları yetiştirmenin sorumluluğunu hissetmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Kendisini ziyarete gelen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonu Zafer Koyan’ı toplantıya davet eden İbanoğlu, başarılı sporcunun yaşattığı gururu ilçe müdürleri ile paylaştı.