Amatör sporlara ilgiyi artırmak ve dikkat çekmek için her sezon öncesi yapılan Amatör Spor Haftası kutlamaları başlıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli ASKF koordinesinde gerçekleşecek hafta boyunca etkinliklerin programı da netleşti.

PAZARTESİ KORTEJLE BAŞLIYOR

Haftanın açılışı 8 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlıyor. Valilik önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar bando eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşe protokol üyeleri, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve amatör spora gönül verenlerin katılması bekleniyor.  Yürüyüşün sonunda açılış konuşmaları ve halk oyunları gösterisi yer alacak.  

SPORTİF GÖSTERİLER SUNULACAK

Hafta kapsamında 10 Ekim Çarşamba Forum Çamlık AVM’de, 12 Ekim Cuma günü ise 15 Temmuz Şehitler Meydanında taekwondo, karate, judo, eskrim, masa tenisi, basketbol, mini voleybol, jimnastik, atletizm oyunları, badminton ve hokey gösterileri yer alacak. 9 Ekim Salı günü Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda penaltı yarışmaları yapılacak.

MİLLİ SPORCULAR PANELDE KONUŞACAK

Son dönemde Denizli’nin yetiştirdiği ve önemli başarılara imza atan milli sporcular, PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşecek panele konuşmacı olarak katılıp tecrübelerini paylaşacak. 12 Ekim Cuma günü saat 14.30’ta yapılacak panele öğrenciler başta olmak üzere herkesin katılabileceği belirtildi.

ŞEHİR İÇİ BİSİKLET TURU

En dikkat çekici etkinliklerden biri de şehir içi bisiklet turu olarak planlandı. 14 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediye önünden başlayacak tur, Denizli Lisesi – Açıkhava Tiyatrosu -Demokrasi Meydanı – İncilipınar – İstiklal - 15 Temmuz Şehitler Meydanı güzergahında yapılacak. Tura vatandaşlarda eşlik edebilecek.

İBANOĞLU ‘GAYEMİZ SPOR AHLAKI ALMIŞ BİR NESİL YETİŞTİRMEK’

Amatör Spor Haftası hakkında görüşlerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, spor ahlakı almış bir nesil yetiştirmeyi gaye edindiklerini, çıraklık olmadan usta olunamayacağı gibi amatörlük olmadan da profesyonel olmanın mümkün olmadığını söyledi. Her zaman amatör branşların destekçisi olduklarını belirten İbanoğlu, yapılacak etkinliklere tüm sporseverleri davet etti.