Amatör sporlara ilgiyi artırmak ve dikkat çekmek için her sezon öncesi yapılan Amatör Spor Haftası kutlamaları başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli ASKF koordinesinde 8-14 Ekim tarihlerinde kutlanacak haftada sportif etkinlikler yer alacak.

KORTEJLE BAŞLADI

8 Ekim Pazartesi günü saat 17.30’da Valilik önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar sporcular ve protokol, bando eşliğinde kortej yürüyüşüne katıldı. Programa Denizli Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire müdürleri ve taban birliklerinin temsilcileri ile sporcular katıldı. Amatör spora gönül verenlerinde eşlik ettiği programın devamında haftanın önemine ilişkin konuşmalar, halk oyunları ve taekwondo grubunun gösterisi yer aldı.

 İBANOĞLU ‘AMATÖRLERLE KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yaptığı konuşmada;  çıraklık olmadan usta olunamayacağı gibi amatörlük olmadan da profesyonel olmanın mümkün olmadığını söyledi. Denizli’nin sporda ki son durumunu sayısal verilerle aktaran İbanoğlu, 52 branşta 119.049 lisanslı sporcu, 331 spor kulübü, 83 milli sporcu, engelli branşlarında 32 kulüp, 707 sporcu, ulusal liglerde ise 16 takımın yarıştığını ifade ederek amatörlerin yöneticisiyle, sporcusuyla hep birlikte kocaman bir aile olduğu söyledi. İbanoğlu, spor sayesinde toplumda ve özellikle gençlerde milli bir spor kültürünün geliştiğini sözlerine ekledi.

CEŞEN ‘HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ”

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, amatörlerin her geçen gün büyüdüğünü, bu büyümede amatörlere yapılan maddi manevi desteklerin önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Ceşen, amatör ruhla yapılan her spor dalının geleceğe dair gençliğe duyulan güvenin bir simgesi olduğunu söyledi.

ZOLAN ‘DENİZLİ AMATÖR SPORLARIN BAŞKENTİ OLACAK”

Amatör Spor Haftası açılış programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllardır ücretsiz spor kurslarıyla herkesi sporla buluşturmak için gayret gösterdiklerini, spor yapan kişi ve tesisleşme anlamında Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduklarını belirtti. Yakın zamanda amatör sporların başkenti olarak Denizli’nin akla geleceğini söyleyen Zolan, spor kulüplerine ve amatörlere desteklerinin süreceğini ifade etti.  

ÖZKAN ‘GENÇLER İÇİN BÜTÜN KAYNAKLAR KULLANILIYOR”

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, gençlerin bilimde, sanatta, sporda ilerlemesi ve aydınlık geleceği için ülkenin bütün kaynaklarının kullanılıyor olduğunu, gençlerinde bu hizmetlere layık olmak için çalışacaklarına inandığını söyledi.

HAFTA BOYUNCA SPOR KONUŞULACAK

Amatör Spor Haftası 8-14 Ekim tarihlerinde sportif gösteriler, şehir içi bisiklet turu, okullarda penaltı yarışmaları, PAÜ’de milli sporcuların yer alacağı panel gibi etkinliklerle devam edecek.