11-13 Ocak tarihlerinde Teraspark AVM’de gerçekleşen Satranç Kadınlar İl Birinciliği yarışmalarına 35 bayan yarışmacı katıldı. 5 tur üzerinden yapılan yarışmalarda yediden yetmişe katılımcıların birbiriyle yarışması satrançta yaş kavramının olmadığını gözler önüne serdi.

ALZHEİMER DERNEĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi üyelerinden oluşan yarışmacılar, Satranç Kadınlar Turnuvasına katılarak Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun elinden madalyalarını aldı. Beyni aktif tutmanın yolunun satrançtan geçtiğini söyleyen kadınlar, toplumda alzheimer hastalığını geciktirmek ya da hiç olmamasını sağlamak için bu tür etkinliklere katıldıklarını belirtti.

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kadınlar kategorisinde tecrübeli sporcu Nehir Tokat’ın şampiyonluğu ile tamamlanan turnuvada dereceye girenlerin madalyalarını Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile Teraspark AVM Müdürü Şuayben Güneş birlikte verdi. Satranç ailesinin Denizli’de çok önemli işlere imza attığını söyleyen İbanoğlu, alışveriş merkezinin sıcak ortamında yıllardır spora destek olan ve sporculara kucak açan Teraspark yönetimine de teşekkür etti.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

1          Nehir Tokat   

2          Hatice Su Koyuncu   

3          Ceylin Tikveşli          

En küçük yaş özel ödülü

İpek Sanlı (7 yaş)      

En büyük yaş özel ödülü

Sevim Ayhan  (73 yaş)