Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilciliğinin birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda, 2 Mart Cumartesi günü Denizli’de Halk Oyunları şöleni yaşandı. Dolu tribünler önünde gerçekleşen yarışmaları Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve çok sayıda daire müdürü tribünden birlikte izledi.

KAYMAKAM USLU ‘HALK OYUNLARI KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ”

Yarışmaların seremonisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu “Kültür ve medeniyetler beşiği yurdumuzun halk oyunları ile ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğuna bugün tekrar şahit olduklarını söyledi. Kazanan kaybeden tüm ekiplerin birbirini alkışladığı bir yarışma olmasını dileyen Uslu, halk oyunları yarışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

DENİZLİ’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda ki şölende minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleşen kulüp yarışmalarında ekipler sahne aldı. Sırayla sahne alan ekiplere, uyum ve performansları dikkate alınarak, halk oyunları hakemlerinden oluşan 6 kişilik jüri tarafından puan verildi. Yarışma sonunda dereceye giren takımlara kupaları yapılan törenle takdim edildi. Birinci olan ekipler, ileri tarihlerde yapılacak grup yarışmalarında Denizli’yi temsil edecek.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Kulüpler Geleneksel Düzenlemesiz Dal

Minikler          :           Laodikya Spor Kulübü

Yıldızlar          :           Sarayköy Spor Kulübü

Gençler           :           Sarayköy Spor Kulübü

Büyükler         :           Güzelpınar Spor Kulübü

Kulüpler Geleneksel Düzenlemeli Dal

Minikler          :           Çengi Spor Kulübü

Yıldızlar          :           Sarayköy Spor Kulübü

Gençler           :           Sarayköy Spor Kulübü

Büyükler         :           Tavas Belediye Spor Kulübü