Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 13 Nisan Cumartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapıldı. Finallere kalma başarısı gösteren 22 ilden 27 ekip, sahnede en iyi performansını ortaya koymak için yarıştı.

 

EKİPLER BÜYÜLEDİ

Seremoni ile başlayan Halk Oyunları yarışmasında düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde ekipler sırayla sahne aldı. Yarışmaları Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu ile Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu birlikte izledi. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen sporcuları, aileleri ve yakınları tribünlerden destekledi.

JÜRİ KARAR VERMEKTE ZORLANDI

Yarışmada ekiplerin uyum ve performanslarına göre halk oyunları hakemlerinden oluşan 11 jüri tarafından puanlama yapıldı. Her biri birbirinden etkileyici performansa sahip ekipler karşısında jüri karar vermekte zorlandı. Yarışmalar sonunda açıklanan sonuçlarla dereceye giren okullar büyük mutluluk yaşadı.

KAYMAKAM USLU ‘KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ”

Türkiye olarak kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kocaman bir aile olduklarını söyleyen Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Anadolu’da ki zenginliklerin kültürlerdeki farklılıklarla oyunlara yansıdığının en güzel örneğini Halk Oyunları ile gördüklerini belirtti. Halk oyunları ile milli kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın herkesin boynunun borcu olduğunu söyleyen Uslu, kazanan kaybeden tüm ekiplerin birbirini alkışladığı bir yarışma olmasını diledi.

İBANOĞLU “HALK OYUNLARI ÇALIŞMALARI, BU KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞIYOR”

Organizasyona ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu programın açılış konuşmasında sporculara başarılar diledi. Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen İbanoğlu, Halk Oyunlarıyla ilgili yapılan çalışmaların, bu kültürün geçmişten geleceğe taşınmasına ışık tuttuğunu söyledi. İbanoğlu çocukları bugüne hazırlanan, onları destekleyen öğretmenlere, idarecilere ve ailelere teşekkür etti.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Düzenlemesiz Dal

1-      Erzurum Hilal Kent 125. Yıl Ortaokulu

2-      Kilis Mehmet Uluğ Can Ortaokulu

3-      Gaziantep Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu

4-      Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu

Düzenlemeli Dal

1-      Adana İstiklal Ortaokulu

2-      Isparta Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

3-      Kastamonu Merkez Ortaokulu

4-      Balıkesir Yarış Ortaokulu