İtalya'nın başkenti Roma'daki Pellicone Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın yedinci ve son gününde, erkekler serbest stilde final müsabakaları yapıldı. Serbest stil 92 kg’da ilk turda İtalyan, çeyrek finalde Azeri, yarı finalde Gürcü rakiplerini geçerek finale kalan Denizlili Süleyman Karadeniz finalde İsviçreli Samuel Scherrer ile karşılaştı.

 

FİNAL MAÇI NEFES KESTİ

            16 Şubat Pazar günü TSİ 22.00’de başlayan finaller, milyonlarca kişiyi TRT Spor ekranlarına kilitledi. Baştan sona atak bir oyun sergileyen Milli Güreşçimiz, Samuel Scherrer’i 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonasının son günü milli takıma ilk altın madalyasını kazandırdı.

 

MADALYAYI TÜRK HALKINA ARMAĞAN ETTİ

Avrupa Şampiyonu olarak bayrağımızı dalgalandıran Süleyman Karadeniz müsabakanın ardından AA muhabirine açıklamada bulundu. Şampiyon milli güreşçi, "Altın madalyayı Türkiye'ye armağan ediyorum. Bu madalyayı, özellikle Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere, Van’da çığ altında kalanlara ve Suriye’deki şehitlerimizin ailelerine armağan ediyorum. Onların yüreklerine bir nebze de olsa su serpmiş olmak istiyorum." dedi.

Madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirten milli güreşçi, "İlk madalyam altın olduğu için daha çok mutluyum. Hedefim olimpiyatlarda da madalya almak ve olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında madalya almak." diye konuştu.

 

MİLLİ SPORCUYA TEBRİK YAĞDI

Türkiye'nin 2020 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk ve tek altın madalyasını kazanmasıyla birlikte Milli Güreşçi Süleyman Karadeniz’e tebrik mesajları geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu uluslararası alanda ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya’dan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a herkesten tebrik mesajları gelirken sporcunun baba ocağı olan Çivril’de de büyük sevinç yaşandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, milli güreşçinin Çivril Işıklı’da oturan babası Mustafa Karadeniz’i arayarak ayyıldızlı bayrağı göndere çektiren sporcu evlatlarıyla gurur duyduklarını söyledi.