Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Havalı ve Ateşli silahlar “Zafer Kupası” atıcılık yarışmaları 14-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında Mersin Erdemli Atış Poligonunda yapıldı. Yıldız, genç ve büyükler kategorisinde yaklaşık 300 sporcunun katıldığı yarışmalarda Denizli’den 7 sporcu yer aldı.

Havalı Tüfek Yıldız Bayanlarda yarışan Denizlili sporcu Nergiz Taşkın, iyi bir yarışmanın ardından Mersin’den gümüş madalya ile döndü.

 

ATICILIK’A OLAN İLGİ ARTIYOR

Yaz Spor Okulları kapsamında Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu Atış Poligonunda verilen kurslarda çocuklar atıcılık sporunu öğreniyor.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Antrenörü Kadriye Demirhan; atıcılık yaz okullarında şu an 45 sporcunun eğitim aldığını söyledi. Atıcılık eğitiminde ilk etapta temel tekniklerle başlayan kurslarda, havalı tüfek ve havalı tabanca kullanımı ile nefes teknikleri öğretiliyor. Atıcılığa olan ilginin Denizli’de arttığını bununda kendilerini sevindirdiğini belirten Demirhan; Zafer Kupası yarışmalarında sporcularının tecrübe kazandığını söyledi.