Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında; bundan 101 yıl önce canlanan milli ruhun bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl korona virüs tedbirleri dolayısıyla

sosyal mesafe kurallarına uygun kutlanacak.  Resmi kutlama programı 19 Mayıs Salı günü saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile yapılacak. Covid-19 önlemleri kapsamında kutlamalarını evde yapacak vatandaşlar, aynı 23 Nisan akşamı olduğu gibi balkon ve pencerelerini Türk Bayraklarıyla süsleyip tüm Türkiye aynı anda İstiklal Marşını okumaya davet edilecek.

Pandemi nedeniyle bu yıl bayram kutlamalarında gençlerle meydanlarda bir arada olamadıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, hazırlanan farklı konsept ve kurgularla 19 Mayıs coşkusunu evlerden yaşayacaklarını söyledi.

19 Mayıs’ta Samsun'da atılan ilk adımla birlikte Türk Milletinin tarih sahnesinde şaha kalktığını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya duyurduğunu belirten İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, o gün canlanan milli ruhun, bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edildiğini dile getiren İbanoğlu “Okuyan, düşünen, sorgulayan; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla bu emanete sahip çıkacağını söyledi. 

Gençlerin vatanını seven, ideallerinin peşinden koşan, ahlaklı ve öz güveni tam bireyler olarak yetişmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden İbanoğlu; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.