Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen ve 16-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda, 17 branşta 47 milli sporcumuz madalya için ter dökecek.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Nanjing kentinin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları, 14-18 yaşlarındaki sporcuları ağırlayacak. Toplam 30 branşta gerçekleştirilecek Oyunlarda, her ülkeye maksimum 70 sporcu kotası ayrıldı.

MODERN PENTATLON’DAN WUSHU’YA

Yapılan kota müsabakalarına katılım gösteren milli sporcularımız, önemli başarılara imza atarak ülkemizi temsil etme hakkı elde etti. Atıcılık’tan  Cimnastik’e, Yelken’den Wushu’ya kadar 17 branşta toplam 47 milli sporcumuz, Oyunlar’da madalya elde edebilmek için yarışacak.

Oyunların ilki Singapur’da gerçekleştirilmiş ve millilerimiz 1 altın, 4 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplamda 13 madalya elde etmişti.

Atletizm, Badminton, Boks, Cimnastik, Eskrim, Halter, Judo, Güreş, Kürek, Tekvando, Okçuluk, Yelken ve Yüzme branşlarında mücadele edecek olan millilerimiz, Atıcılık, Modern Pentatlon, Plaj Voleybolu ve Wushu’da ise ilk kez yer alacak.

Milli Takım kafilemiz 11 Ağustos tarihinde saat 00.20’de İstanbul’dan Şangay’a oradan da karayolu ile Nanjing’e hareket edecek. Kafile, 29 Ağustos tarihinde ise yurda dönüş yapacak.

GÖZLER ALPEREN ACET’TE OLACAK

Denizli’nin sporda son yıllarda yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Denizlili Yüksek Atlama Sporcusu Alperen Acet; Nanjing’te sahne alacak. 22 Ağustos 2014 Cuma günü piste çıkacak 16 yaşındaki milli atletimiz, yeni bir başarıya imza atmayı hedeflerken başta Denizlililer olmak üzere tüm ülkeden kendilerine dua etmelerini istedi. 

İBANOĞLU:  “ALPEREN YÜKSEK ATLAMANIN EN İYİLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, genç milli sporculara Yaz Olimpiyat Oyunlarında başarılar diledi. Türk Atletizmine genç yaşta kendini kabul ettiren genç atlet Alperen Acet’i Pazartesi sabahı Denizli’den Olimpiyat Kafilesine katılması için İstanbul’a uğurladıklarını belirten İbanoğlu; “Alperen daha önce Bakü’de  yapılan Olimpiyat Baraj Elemelerini geçerek, yüksek atlamada Dünya’nın en iyi sporcularından biri olacağını herkese gösterdi. Madalya kazansın ya da kazanmasın, önemli olan milli formayı giyerek uluslar arası alanlarda ülkemizi temsil etmesi. Her zaman sporcumuzla gurur duyuyor, başarılı sonuçlarla döneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ORADA OLMALARI GURUR VERİCİ”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan 47 milli sporcumuza başarılar diledi.  Son dönemlerde milli sporcularımızın mücadele ettikleri uluslararası spor organizasyonlarında başarılı sonuçlar elde ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç," Türk sporu adına gelecek vaad eden genç millilerimiz Çin’de madalya elde edebilmek için ter dökecek. Şimdiden organizasyona katılacak 47 sporcumuza, antrenörlerine ve teknik heyete başarılar dilerim. Ülke olarak arkalarında olduğumuzu ve orada olmalarından büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Nanjing'de yarışacak milli sporcular ve dalları ise şöyle:

Sporcu

 Spor Dalı

 Branş

Nurullah Aksoy

 Atıcılık

 10 m Havalı Tüfek

Yasemin Ecem Anagöz

 Okçuluk

 Klasik Yay

Mete Gazoz

 Okçuluk

 Klasik Yay

Oğuzhan Karaca

 Judo

 55 kg

Melisa Çakmaklı

 Judo

 44 kg

Gökhan Güven

 Kürek

 JM2-

Eren Can Aslan

 Kürek

 JM2-

Talha Bayram

 Taekwondo

 +73 kg

Fatma Sarıdoğan

 Taekwondo

 55 kg

Zehra Döşüçukur

 Taekwondo

 49 kg

Mert Karakılıç

 Boks

 46-49 kg

Neriman Istık

 Boks

 51 kg

Esra Yıldız

 Boks

 60 kg

Adem Furkan Avcı

 Boks

 64 kg

M. Ufuk Tekneci

 Boks

 81 kg

Gamze Karakol

 Halter

 44 kg

Sadrettin Gedik

 Halter

 77 kg

Muhammed Ali Kurt

 Badminton

 

Aliye Demirbağ

 Badminton

 

Fatma Zehra Köse

 Eskrim

 Kılıç

Fatih Arslan

 Güreş

 42 kg Greco-Roman

Uğur Beytekin

 Güreş

 50 kg Greco-Roman

Cabbar Duyum

 Güreş

 46 kg serbest

Tuğba Kılıç

 Güreş

 70 kg  serbest

Selin Yurtsever

 Plaj Voleybolu

 

Esra Betül Çetin

 Plaj Voleybolu

 

İlke Özyüksel

 Modern Pentatlon

 

Alperen Acet

 Atletizm

 Yüksek Atlama

Deniz Yaylacı

 Atletizm

 Çekiç Atma

Eda Tuğsuz

 Atletizm

 Cirit Atma

Emin Öncel

 Atletizm

 Cirit Atma

Gamze Şimşek

 Atletizm

 Üç Adım Atlama

Ömer Oti

 Atletizm

 1500 m

Şeyhmus Yiğitalp

 Atletizm

 Uzun Atlama

Elif Tas

 Atletizm

 Gülle Atma

Oğuzhan Özdayı

 Atletizm

 Gülle Atma

Berk Özkul

 Yüzme

 50m Sırtüstü

Nida Eliz Üstündağ

 Yüzme

 50m-100m-200m Kelebek

İlknur Nihan Çakıcı

 Yüzme

 50m-100m Serbest

Bedirhan Yıldız

 Yüzme

 50m Kelebek

Tutya Yılmaz

 Cimnastik

 Artistik Cimnastik

Derin Günenç

 Yelken

 Windsurf