Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, olimpik branş atıcılıkta milli takımlarda yeni jenerasyon sporcular için düğmeye bastı. Federasyon, Temmuz ayında Mersin'in Erdemli ilçesinde Havalı ve Ateşli Silahlar Zafer Kupası yarışmalarında, olimpiyatlara milli sporcu yetiştirmek için Alman danışman Uwe Riesterer'i görevlendirirken sporcularda mercek altına alındı. Yaklaşık 300 sporcunun katıldığı yarışmalara Denizli’den katılan 15 yaşındaki sporcu Nergiz Taşkın, Havalı Tüfek Yıldız Bayanlarda gümüş madalya kazanarak milli takım aday kadrosuna çağrılan isimlerin arasına adını yazdırdı.

16 Ağustos’ta Mersin’de yapılacak kampa hazırlanan sporcumuz, önceki gün Antrenörü Kadriye Demirhan ve Atıcılık Federasyon Temsilcisi Mehmet Curavcı ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Heyecanlı olduğu gözlenen genç sporcuya katılacağı milli takım kampında başarılar dileyen İbanoğlu, farklı branşlarda Denizli’den milli takımlara sporcu göndermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

NERGİZ TAŞKIN KİMDİR?

Bundan üç yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Antrenörü Kadriye Demirhan tarafından, okullarda yapılan yetenek taramasında keşfedilen Nergiz Taşkın, 1999 Denizli doğumlu. Sporla birlikte hayatında birçok şeyin değiştiğini söyleyen genç sporcu, haftanın beş günü antrenmanlarını Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu Atış Poligonunda yapıyor.

Şemikler Amiroğlu Ortaokulunu bu sene başarıyla tamamlayan sporcunun ilk hedefi, milli takım kampının ardından yapılacak seçmeler sonrası milli forma ile yarışmalara katılmak. Taşkın; en büyük hedefinin ise her sporcunun olduğu gibi, Olimpiyatlarda milli marşımızı söyletmek olduğunu dile getirdi. Havalı Tüfek Zafer Kupası yarışmalarında kazandığı gümüş madalyanın kendisi için bir başlangıç olduğunu söyleyen Taşkın; en büyük destekçisi olan ailesine, hocalarına ve kendisine inanan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na teşekkür etti.

Denizlili sporcu Nergiz Taşkın’ın da davet edildiği milli takım kampı 16-23 Ağustos 2014 tarihlerinde Mersin’de gerçekleşecek. 8 günlük kampın ardından milli takım seçmelerinde başarılı bulunan sporcular Eylül ayında İspanya’da yapılacak 51. ISSF Dünya Şampiyonasında yarışacak milli kadroda yer alacak.