30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanacak projelerde, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklarda, “Gençlik Şühedanın İzinde” diyen 15 bin genç buluşacak. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Şuhut'tan Kocatepe’ye yaptığı “Zafer Yürüyüşü”nü canlandırmak üzere 25 Ağustos tarihinde ve “Kocatepe’den Dumlupınar Zafertepe’ye Bağımsızlığa Giden Yolda” adıyla 30 Ağustos tarihinde yapılacak projeler için Denizli’ye 600 kişilik kontenjan ayrıldı. 14–29 yaş arası bay-bayan herkesin başvurabileceği etkinlikte başvuruların Denizli Gençlik Merkezine yapılması gerekiyor. Projeye katılım tamamen ücretsiz olup ulaşım, yemek ve promosyonlar gibi giderler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yaptığı açıklamada; “Gençlerimiz Kahraman ecdadımızın izlerinden yürümeye, tarih kokan yerlerde buluşmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu kez Zafer Bayramı kutlamalarında Kurtuluş Mücadelesine sahne olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı topraklarda gençlerimizi buluşturacak. Denizli’ye ayrılan 600 kontenjanımız var. Gençlerimizin kitaplardan okudukları tarihi dokuları bizzat yerinde görmek adına bu anlamlı yürüyüşe katılımlarını bekliyorum.” dedi.

Ayrıntılı bilgi için İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu binasında hizmet veren Denizli Gençlik Merkezi’nin (0258) 2410746 numaralı telefonundan bilgi alınabilir.