Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Ankara'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Okçuluk Şampiyonası 23-24 Ağustos 2014 tarihlerinde yapıldı. Ankara Cebeci Stadyumunda gerçekleştirilen şampiyonada klasik ve makaralı yayda 102 sporcu yarıştı.  

Denizli’yi temsil eden okçular Hüseyin Aykan Kurucan, Ahmet Bacak ve Samet Can Yakalı’dan oluşan Denizli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, sürprize izin vermeyerek makaralı yay erkeklerde şampiyonluğa adını yazdıran takım oldu.

            Şampiyona Cumartesi günü deneme ve sıralama atışlarının ardından grup maçları ile başladı. Grup maçlarına Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübünü yenerek başlangıç yapan Denizlili Okçular, ikinci maçında İstanbul Okçular Vakfı ile karşılaştı. Üstün bir oyunun ardından rakibini yenen okçular, Pazar günü yapılacak yarı finallerde Ankara ekibi Yıldırım Okçuluk Spor Kulübünün rakibi oldu.

Her biri sezon boyunca birçok başarıya imza atmış okçulardan oluşan Denizli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Pazar sabahı 09.00 da başlayan yarı finallerde Ankara ekibini de saf dışı etmeyi başardı. Aynı gün saat 11.00 da başlayan finalde, okçularımızın rakibi tecrübeli okçulardan oluşan Erzurum Okçuluk Spor Kulübü oldu. Altın madalya için piste gelen iki takımın yarışmasından Denizli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü 229-224 skorla galip ayrılarak adını bir kez daha şampiyonluğa yazdırdı.

SAMET CAN YAKALI, GENÇLER TÜRKİYE REKORUNU KIRDI

Türkiye Kulüpler Okçuluk Şampiyonasında Denizli ekibi topladığı 1963 puanla sıralamayı zirvede bitirirken, bir sevindirici haberde genç sporcumuz Samet Can Yakalı’dan geldi.

1996 doğumlu genç sporcu, bu şampiyona da Gençler Türkiye Rekorunu kırdı. 36 Ok atışının yapıldığı yarışmada 360 tam puan üzerinden 352 puan alan sporcu, 351 puan olan Türkiye rekorunu 1 puan geçerek yeni Türkiye Rekoru sahibi oldu.

Büyüklerde ise Türkiye Rekoru bilindiği üzere yine bir Denizlili Sporcu Ahmet Bacak’a ait. 22-27 Nisan 2014 tarihlerinde Çin’de yapılan Dünya Kupası 1. Kademe yarışlarına katılan sporcumuz, burada aldığı 353 puan ile kırdığı Türkiye Rekorunu halen elinde bulunduruyor.  

İBANOĞLU “OKÇULUKTA BAŞARILARA ALIŞTIK”

 Ankara’da ki yarışmaları yakından takip eden Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; sporcuları ilk kutlayan isim oldu. Okçuların elde ettiği başarıyla ilgili görüşlerini aldığımız İl Müdürü İbanoğlu; “Denizli’de Okçuluk sporu, son dönemde adeta altın yılını yaşıyor. Okçularımız hem kulüp hem de milli forma ile sezon boyunca ayrı ayrı başarılarla hep gündemde yer aldı. Türk Okçuluğu adına gelecekte kendisinden çok şey beklenilen sporcumuz Samet Can Yakalı, son yarışmada Gençler Türkiye Rekorunu kırdı. Yıl boyunca yaz kış demeden şampiyonalara koşan sporcularımız, performanslarıyla alkışı sonuna kadar hak etti.” dedi.  

Başarıda pay sahibi isim olan Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi ve antrenör Nursen Çokak’a teşekkür eden İl Müdürü İbanoğlu, Denizli’de okçuluğa olan ilginin her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.