İlki geçtiğimiz yıl yapılan Çameli Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası Mesafe Yarışları bu sene ikinci kez Çameli’de başladı. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun faaliyet programında olan yarışlar 8-14 Eylül 2014 tarihlerinde Çameli Yaylacık Dağında gerçekleşiyor. 15 ülkeden 82 yamaç paraşütçüsünün katıldığı yarışlarda ilk gün teknik toplantı ve deneme uçuşları gerçekleşti. Gökyüzünde birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu uçuşlarda, pilotlar 2140 metre yüksekten kendilerini Çameli’nin eşsiz manzarasına bıraktı.

Her yıl 3 farklı kıta ve 5 değişik ülkede düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının son etap olma özelliği taşıyan Çameli etabı dün itibariyle resmen başladı. Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılan yarışlarda, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yarışmalardan sorumlu organizatör olarak Semih Sayır görev yapıyor.  Şampiyona için Çameli’de bulunan pilotlar arasında, Dünyaca ünlü Rus Pilot Daria Krasnova ve 2013 Dünya 2. olan Milli Pilotumuz Ayşe Bayrak’ta yer alıyor.

            Çameli Belediyesinin çalışmaları sonucu yapılan yeni düzenlemelerle Yaylacık Dağı pist alanı, uluslar arası standartlara uygun hale getirildi. Çameli ilçesinin uluslararası tanıtımına önemli katkılar yapacak bu organizasyonla birlikte aynı tarihler Uluslararası Çameli Tarım, Kültür, Turizm ve Doğa Sporları Festivali olarak kutlanıyor. Organizasyona büyük önem veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilk gün uçuşlarında Yaylacık Dağında kurulan kazanlarda, Türkiye’nin en lezzetli ve kaliteli fasulyesi özelliği taşıyan Çameli fasulyesini, yerli yabancı tüm misafirlere tattırdı.  

            Yamaç Paraşütü heyecanı 13 Eylül 2014 Cumartesi günü son gün finalleri ve ödül töreni ile devam edecek.