25 Eylül – 05 Ekim 2014 tarihleri Denizli’de Yamaç Paraşütü Dünya Kupasına sahne oluyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde 26 ülkeden 130 sporcuyu buluşturan organizasyon bugün resmen başladı.

Dünyaca ünlü pilotlar, Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin hummalı çalışmaları ile hazır hale getirilen yarışma alanına sabah saatlerinde geldi. 1700 rakımlı Pamukkale Çökelez Dağında yarışma koordinatörü Semih Sayır’dan yarış brifingini alan sporcular, piste geldiğinde uçuş için uygun rüzgarı yakalayamadı. Bazı sporcular deneme uçuşları ile kısa mesafe kendini denedi. Böylelikle aralarında Dünya ve Avrupa Şampiyonu Çek Pilot Petra Slivova, İtalyan Pilot Nicole Fedele, Dünya Kupası Şampiyonu İspanyol Pilot Felix Rodriguez Fernandez’in de aralarında olduğu pilotlar  ilk günü deneme uçuşlarıyla geçirdi. Yarın yapılacak uçuşların hava durumuna göre Nikfer Bozdağ pistinden yapılması gündemde.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Çek Pilot Petra Slivova; 2010 yılında Denizli’de yapılan Dünya Kupası Süper Finallerinde yarışan birçok sporcunun yine burada bir araya geldiğini dile getirerek geçen hafta Çameli’de bugün de Çökelez’de yapılan yarışmalarda gösterilen ilgi ve ev sahipliğinden memnun kaldıklarını söyledi.

Bayanlar, Takımlar ve Genel Klasman kategorilerinde Dünya Kupasının sahibini bulacağı yarışmalar 05 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek.