Amatör sporlara olan ilgiyi artırmak ve halkımızı sporun her branşıyla tanıştırmak için hafta boyunca yapılacak etkinlikler dün başladı. 13 Ekim’de başlaması planlanan etkinlikler yağışlı havadan dolayı bir gün gecikmeyle Teraspark AVM’de start aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde amatör sporcular badminton, judo, karate, güreş, masa tenisi, eskrim, cimnastik ve voleybol branşlarında gösteriler sundu. Yaklaşık bir saat süren etkinlikler, alanda bulunanlar tarafından dikkatle izlendi.

17 Ekim 2014 Cuma günü saat 14.30 da ise protokol, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler  ve amatör spora gönül verenlerin katılımı ile Valilik önünden Çınar Meydanına kadar Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Amatör spor branşlarına dikkat çekilecek yürüyüşün ardından program, Merkez Spor Salonunda devam edecek. Amatör sporcular ve Gençlik Merkezi Halk Oyunları topluluğu, yapacakları gösteriyi salonda bulunanların beğenisine sunacak.

Programın devamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın amatör kulüplere desteğini içeren spor malzemesi kolileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Denizli’de faal olarak hizmet veren 130 Amatör Spor Kulübüne dağıtılacak. Programın sonunda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiş sporcular  “Sporun En’leri” ödül töreninde plaket ve hediyelerle ödüllendirilecek.