3-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2.Uluslararası Bedensel Engelliler Yüzme Eğitim Kampı Cebeci Spor Kompleksinde yapıldı. Organizasyona ev sahibi Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Belçika, Malta, Slovenya ve Karadağ olmak üzere 9 ayrı ülkeden 150 Sporcu, 25 Antrenör, 20 seçkin üniversiteden öğretim üyesi ve spor camiasının önemli isimleri katıldı.

Sporcular aldıkları bir haftalık eğitimin ardından yarışarak becerilerini sergiledi. Kelebek, Sırt, Kurbağalama ve Serbest stilde yarışan S1 ve S10 Engel Grubu arasındaki Bedensel Engelli sporcular, organizasyonu izleyenlerden büyük alkış topladı.

İLAYDA YÜZMEDE FARKINI GÖSTERDİ

Kampa katılım için özel davet alan Denizlili sporcu İlayda Demirbaş, son gün yarışlarında izleyenleri kendine hayran bıraktı. Kelebek, Sırt, Kurbağalama ve Serbest stil dallarında kulaç atan genç sporcu, tüm kategorilerde ilk üçe girmeyi başardı.  İlayda Demirbaş 50 m Kelebekte rakiplerine fark atarak altın madalyanın sahibi oldu. 50 m sırtüstünde üçüncü, 50 m. kurbağalamada ikinci, 50 m serbestte ise üçüncü oldu.

İLAYDA DEMİRBAŞ KİMDİR?

 Deniz Yüzme Spor Kulübü lisanslı sporcusu İlayda Demirbaş 2001 Denizli doğumlu. 3 yıl önce yüzme sporuyla tanışan genç sporcu Özel PEV Kolejinde öğrenimini sürdürüyor. Yüzmeye tutkuyla bağlanan İlayda’nın en büyük hedefi milli forma ile uluslar arası yarışmalara katılarak ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak.

Eğitim kampı 9 Kasım Pazar günü yapılan ödül töreni ile son buldu. Yetkililerin değerlendirmesi sonucunda kampta başarılı bulunanlar 2015 Dünya Şampiyonası ve 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olan Rio Yaz Paralimpik Oyunlarında milli takım aday kadrosunu oluşturacak.