Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Buldan Belediyesi’nin işbirliğinde 1-15 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası, hafta sonu yapılan ödül töreni ile sona erdi.

13 tur üzerinden gerçekleşen şampiyonaya Türkiye’nin en iyi 14 sporcusu katıldı. Beyin fırtınasının yaşandığı şampiyona sonunda Alexander İpatov 9½ puan ile zirvede yer aldı.

Alexander İpatov Kimdir?

21 yaşındaki Ukrayna asıllı sporcu 2012 yılından beri Türkiye Satranç Federasyonu adına yarışmalara katılıyor. Henüz 4 yaşındayken satrancı babasından öğrenen genç sporcu Rusça, Ukraynaca, İspanyolca, İngilizce ve Türkçe dillerini rahatlıkla konuşuyor. Satranç kariyerini İTÜ Spor Kulübünde sürdüren sporcu, diğer yandan Ukrayna Ulusal Hukuk Akademisi’nde uzaktan eğitim ile hukuk öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor.

 Şampiyonada dereceye giren diğer sporcular ise 9 puan ile Burak Fırat ikinci, 8½ puan ile Mustafa Yılmaz ise üçüncü oldu.

Cumartesi günü gerçekleşen ödül töreni Buldan El Sanatları ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplamda 25.000 TL ödülün dağıtıldığı şampiyonada, dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları federasyon yetkilileri ve davetliler tarafından takdim edildi.