Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Okul Sporları Genç Erkekler Futsal müsabakaları ile salonda çekişme başladı. Geçtiğimiz yıl Genç Erkekler kategorisinde 38 okulun katıldığı futsalda, bu yıl 52 okul ile rekor katılım sağlandı.

FUTSAL NEDİR, NASIL OYNANIR?

Kelime olarak “kapalı alan futbolu” anlamına gelen Futsal; gençler için, çabuk düşünme ve oyun zekâlarını geliştirmek için çok önemli bir fırsat olarak görülüyor. 15 dakikalık 2 devreden oluşan maçlarda takımlar 1 kaleci 4 oyuncu olmak üzere 5 sporcu ile sahada yer alıyor. Taktik verme anlamında antrenörlerin her devre bir mola hakkı bulunuyor.

İlk haftası geride kalan futsal maçları KYK Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu ve Acıpayam İlçe Spor Salonunda oynanıyor. Geçen yılın şampiyonu Anafartalar Ticaret Meslek Lisesi futsal takımı ilk maçında farklı bir skorla sahadan galip ayrılarak bu yılda favoriler arasında olduğunu gösterdi.

TEV ANADOLU LİSESİ SON ANDA GÜLDÜ

3 Aralık Çarşamba günü oynanan günün ilk maçında TEV Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 3-1 önde tamamlayan TEV Anadolu Lisesi ikinci yarıda üstünlüğü rakibine kaptırsa da sahadan galip ayrılmayı başardı. Maçın son dakikasına 4-3 mağlup giren TEV Anadolu Lisesi, kırmızı kartla bir kişi eksik kalan rakibi karşısında beraberlik sayısını buldu. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken bitime 5 saniye kala kazanılan penaltı atışını TEV Anadolu Lisesi’nden Kürşat Çakır gole çevirerek takımının 5-4 lük skorla sahadan galip ayrılmasını sağladı.

Dün Oynanan Maçlar ve  Alınan Sonuçlar


Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi

5

Cumhuriyet Anadolu Lisesi

4

Sarayköy Menderes Anadolu Lisesi

0

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi

4

Akköy Çok Programlı Anadolu Lisesi

2

Şevkiye Özel Anadolu Lisesi

3

Denizli Lisesi

3

İl Özel İdaresi 75.Yıl Mes Ve Tek And Lisesi

10

Sarayköy Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi

0

Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi

3