Denizli, Aydın ve Muğla illerinin katıldığı ve her sezon öncesi yapılan Komşu İller Ege Bölgesi Güreş turnuvasının ikincisi Pazar günü Denizli’de yapıldı. Geçtiğimiz hafta Muğla’da mindere çıkan minik güreşçiler, turnuvanın ikinci haftasında Denizli’de mindere çıktı. 11 sıklette yapılan ve şampiyona usulü gerçekleşen turnuvada 81 sporcu madalya mücadelesi verdi.

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda sabah saatlerinde yapılan tartının ardından, 11.30 da yarışmalar başladı. 2001-2004 doğumlu minik güreşçiler 26-29-32-35-38-42-47-53-59-66-75-90 kg sıkletlerde serbest ve grekoromende mücadele etti.

SPORCU AİLELERİ TRİBÜNDEYDİ

            Bu sezon yenilenen kadrosuyla, yaşları 11 ile 12 arasında değişen 20 sporcu öğrenciyi misafir eden Denizli Güreş Eğitim Merkezi, hem eğitim hem sportif yönden çocukları geleceğe hazırlıyor. Pazar günü gerçekleşen turnuva sporcular ve aileleri için de ayrı bir önem taşıdı. Güreşte bugüne kadar öğrendiklerini, kendilerini izlemeye gelen ailelerine ilk kez gösterme şansı yakalayan minik güreşçilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Aynı heyecanı yaşayan sporcu aileleri de minik güreşçileri dakikalarca ayakta alkışladı.

            Akşam saatlerinde tamamlanan mücadeleler sonrası dereceye giren sporcular açıklandı ve ödül törenine geçildi.

 İBANOĞLU: “ÇOCUKLARIMIZ DEVLET TERBİYESİ VE SPOR KÜLTÜRÜ ALARAK YETİŞİYOR”

Minik güreşçilerin minderde ki kıyasıya mücadelesini Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da izledi. Ödül töreninde salona inen İbanoğlu yaptığı konuşmada; güreşte Türk Sporunun geleceğinin, bugün eğitim merkezlerimizde yetişen çocuklara emanet edileceğini söyledi. Ailelere seslenen İbanoğlu; “Çocuklarımızın yaşları küçük ama hünerleri büyük. Onlar eğitim merkezlerimizde devlet terbiyesi ve spor kültürünü alarak büyüyorlar. Devletimizin desteği ile başarıları da artarak devam edecektir. İnşallah bir gün milli forma ile uluslar arası şampiyonalarda bayrağımızı dalgalandırdıklarına şahit oluruz.” dedi.

Konuşmanın ardından müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. 11 sıkletin 6’sında zirvede yer alan Denizli Güreş Eğitim Merkezi 111 puanla turnuvayı zirvede tamamladı. Milas Güreş Eğitim Merkezi 98 puan ile ikinci, Aydın Güreş Eğitim Merkezi ise 61 puan ile üçüncü oldu.