Her yaz döneminde olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları ile gençler bu yaz da sporla buluşuyor. Spor Teşkilatınıın 81. kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran Cumartesi günü yaz spor okulları açılışı Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, daire müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.

İBANOĞLU “ÇOCUKLAR SPOR YAPARAK PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYOR”

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Yaz Spor Okulları kurslarında çocukların rekabet içinde paylaşmayı, sorumluluk almayı ve takım ruhunu öğrendiklerini kaydetti. Gençlerin boş zamanlarında gençlik faaliyetlerine katılmasını, spor salonlarına koşmalarını ve enerjisini spor yaparak atmalarını isteyen İbanoğlu, sporla dolu güzel bir yaz dönemi olmasını diledi. Ailelere de parantez açan İbanoğlu, çocukları için sporun önemini bilen ve onlara destek olan tüm velilere teşekkür etti.

ENGELLİLERDE SPOR YAPACAK

Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar tamamlandı. Yaz Spor Okullarında farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek.

SPORCULAR GÖSTERİLERİNİ SERGİLEDİ

Konuşmaların ardından sporcular gösterilerini sundu. İlk olarak Buldanlı gençlerden oluşan Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Masa tenisi sporcuları hazırladıkları koreografiyle beğeni toplarken, cimnastik ve zumba gösterileri seyircilerce ayakta alkışlandı.