Denizli’de yüzmede ki alt yapı hamlesi ile başlatılan çalışmalar performans sporcularının başarıları ile meyvesini veriyor. Son olarak 22-24 Temmuz 2022 tarihlerinde Sivas’ta gerçekleşen Türkiye Arena Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonasında Denizlili sporcular farkını ortaya koydu. Şampiyonaya Denizli’den 19 sporcu katıldı.

AHMET METE BOYLU TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Pamukkale Üniversitesi Mensupları Spor Kulübü sporcusu Ahmet Mete Boylu 200m ve 400m serbest yarışında Türkiye Şampiyonu oldu. Boylu, 100m serbestte bronz madalyanın sahibi olurken, 800m serbestte sıralamayı dördüncü tamamladı.

TOPLAMDA 14 MADALYA

Sivas’taki Türkiye Şampiyonasına katılan sporcular yarış tecrübesi kazanırken, sıralamada ilk sekize giren sporculara madalya verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden Çağan Kavşut 13 Yaş kategorisinde; 100 m. Kelebek stil Türkiye ikincisi, 200 m. Kelebek stil Türkiye üçüncüsü, 50 m. Kelebek stil Türkiye üçüncüsü dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

 

YETENEK TARAMASINDA KEŞFEDİLEN BURAK ÖNAL DERECE YAPTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden bir başka sporcu Burak Önal ise 13 Yaş kategorisinde 200 m. Kurbağalama stil yarışını Türkiye beşincisi olarak tamamladı. Genç sporcunun Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yetenek Taraması Projesinde antrenörler tarafından keşfedildiği ve yüzme branşına yönlendirildiği kaydedildi.

 

İŞTE MADALYA TABLOSU

Ahmet Mete Boylu - Pamukkale Üniversitesi Mensupları Spor Kulübü

200m Serbest Türkiye Şampiyonu

400m Serbest Türkiye Şampiyonu

100m Serbest Türkiye Üçüncüsü

800m Serbest Türkiye Dördüncüsü

 

Asya Aksoy - Pamukkale Üniversitesi Mensupları Spor Kulübü

1500m Serbest Türkiye Üçüncüsü

800m Serbest Türkiye Beşincisi

400m Serbest Türkiye Sekizincisi

 

Ebrar Ela Özben - Pamukkale Üniversitesi Mensupları Spor Kulübü

200m Kurbağalama Türkiye Beşincisi

100m Kurbağalama Türkiye Altıncısı

 

Elis Ela Akbulut -- Pamukkale Üniversitesi Mensupları Spor Kulübü

400m Serbest Türkiye Yedincisi

 

Çağan Kavşut - Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

100 m. Kelebek stil Türkiye 2’ncisi

200 m. Kelebek stil Türkiye 3’ncüsü

50 m. Kelebek stil Türkiye 3’ncüsü

Burak Önal - Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

200 m. Kurbağalama stil Türkiye 5’incisi

 

İLMAN, YÜZÜCÜLERİ KUTLADI

Yüzmede gerek alt yapı çalışmaları, gerekse performans sporcularına verilen emeklerin başarıları da beraberinde getirdiğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli’de tecrübeli bir ekip ile oturmuş bir sistemin olduğuna dikkat çekti. Denizli’den Sivas’a gidip Türkiye Şampiyonasında performans sergileyen tüm sporcuları kutlayan İlman, gece gündüz demeden çocuklarına destek olan ailelere ve başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.