Bu sene 104. yıldönümü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Denizli Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda kutlanacak. 19 Mayıs Cuma günü saat 09.30’da yapılacak resmi kutlamada Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

19 MAYIS’TA ÖNCE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ, ARDINDAN TÖREN GEÇİŞİ

Çelenk sunumunun hemen ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Gazi Bulvarından 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Kortejde gençler 120 metre uzunluğunda Türk Bayrağını elden ele taşıyacak. Protokol başta olmak üzere Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşlarında eşlik edeceği yürüyüşün ardından kutlamalar 15 Temmuz Şehitler Meydanında kurulan alanda devam edecek.

KIRMIZI BEYAZ BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILACAK

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, gençlerin okuyacağı şiirler ve halk oyunları ekiplerinin performansının ardından sporcu grupları gösterilerini sunacak. Uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödüllendirileceği programda sporcu grupları tören geçişinde bulunacak. Kutlamaların sonunda 19 Mayıs’ın 104. Yıldönümüne özel 104 adet kırmızı ve beyaz renkli uçan balonlar gökyüzüne bırakılacak.

İLMAN, 19 MAYIS KUTLAMALARINA DAVET ETTİ

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu yıl 104. yıldönümü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının coşku ve heyecanını yürekten hissettiklerini belirtti. İlman; Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'da milli mücadele ateşini yaktığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti. Gençlere armağan edilen bu bayramı ve gurur duyduğumuz 100 yıllık Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla andıklarını belirten İlman, Valilik Önü ve 15 Temmuz Şehitler Meydanında yapılacak kutlamalara ve etkinliklere tüm Denizli halkını davet etti.