Atletizm Federasyonu tarafından hafta sonu İstanbul Aslı Çakır Atletizm Salonu’nda Ruhi Sarıalp Atlamalar Kupası ve Salon Olimpik Baraj Yarışmaları yapıldı. İki günlük etkinlikte üç Türkiye rekoruna imza atıldı. Gençler 400 metrede yarışan Batuhan Altıntaş, 47.61′lik dereceyle Türkiye gençler rekorunu yeniledi. Uzun Atlamada ise Ecem Çalağan 5.93 cm derecesi ile Salon Yıldızlar Türkiye Rekoru kırdı.

ALPEREN SEZONA FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Denizli’yi temsil eden yüksek atlama sporcusu 1998 doğumlu Alperen Acet; yarışmaya damga vuran isim oldu. Türk Atletizminde geçtiğimiz sezonun parlak isimleri arasında yer alan Alperen, sezonun ilk ciddi açılışında yüksek atlama yıldızlar salon Türkiye Rekorunu kırdı. Antrenörü Cavit Ceylan ile birlikte yüksek bir özgüvenle piste gelen genç atlet, ilk hakkında 2.12 m denedi. Kötü bir çıkışa rağmen adımlarını dengeleyen Acet, çıtayı düşürmeden atlayışını gerçekleştirdi.

REKORUN ARDINDAN ANTRENÖRÜNE KOŞTU

Rekor atlayışının ardından antrenörü Cavit Ceylan’a koşan başarılı atlet; sevincini antrenörüne sarılarak paylaştı. Sezonun hemen başında büyük bir başarıya imza atan Alperen Acet, 8 yıl önce 2.11 m ile Ümit Tan’a ait rekoru kırmayı başardı.

İBANOĞLU “ALPEREN,  BÜYÜK HEDEFLERE ADIM ADIM YAKLAŞIYOR”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, başarılı atleti ilk kutlayan isimlerden oldu. Denizlili sporcuların gittikleri yarışmaları yakından takip eden İbanoğlu; yarışmanın ilk gününde Türkiye Rekoru kıran Alperen’i arayarak tebrik etti.

Duygu ve düşüncelerini sorduğumuz İl Müdürü İbanoğlu; Alperen Acet’in antrenörü Cavit Ceylan’la birlikte yükselen formunu koruduğunu ve her geçen gün geliştirdiğini belirtti. Alperen’in genç yaşında büyük hedefler kovalayan azimli bir sporcu olduğunu, hedeflerine adım adım yaklaştığını ve kırdığı Türkiye Rekoru ile yüksek atlamada en iyilerden biri olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Antrenör Cavit Ceylan; elde ettikleri başarının uzun kamp dönemi ve disiplinli çalışmanın eseri olduğunu belirtti. Deneyimli antrenör, 24 Ocak 2015 tarihinde Kulüpler Türkiye Şampiyonası için İstanbul Aslı Çakır Atletizm Salonu’nda bir kez daha piste çıkacaklarını söyledi.