30 Ocak’ta Antalya’da gerçekleşecek Türkiye Şampiyonası için geri sayım başlarken, Denizli’den şampiyonaya katılacak sporcularda hazırlıklarına devam ediyor. Denizli’de ilginin yoğun olduğu satrançta, sporcular yakaladıkları başarı ivmesini her geçen gün biraz daha geliştiriyor.

  16-26 Haziran 2014 tarihlerinde Yunanistan’ın Kavala şehrinde 19 ülkeden sporcuların yarıştığı Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye 16 yaş kategorisinde Avrupa üçüncülüğü kazandıran Okan Bulgurlu, önceki gün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. PAÜSA sporcusu Bulgurlu, kulüp yöneticisi Ali Özen ile birlikte İbanoğlu’na duygularını ve hedeflerini anlattı.

OKAN BULGURLU KİMDİR?

7 yaşında satrançla tanışan Okan Bulgurlu 1998 Denizli doğumlu. Satranca tutkuyla bağlı olan Bulgurlu, 5 yıldır milli takım havuzunda yer alarak katıldığı şampiyonalarda ayyıldızlı formayı başarıyla taşıyor. Nalan Kaynak Anadolu Lisesinde öğrenime devam eden genç sporcu, bugüne kadar katıldığı yarışmalarda kazandığı madalya ve ödüllerle dikkat çekiyor.

Katıldığı son ciddi yarışma Avrupa Okullar Şampiyonasında, Uluslar arası Federasyon tarafından CM (Candidate Master - Usta Adayı) belgesi alan Okan Bulgurlu,  GM (Grand Master - Büyük Usta) olma yolunda adım adım ilerliyor. Hedefini sorduğumuz genç sporcu, satrançtan kazandığı parayla elektrik – elektronik bölümünü okumak istediğini belirtti.

PAÜSA kulüp yetkilisi Ali Özen, Süper Lig ve 1. Lig’de yarışmaların devam ettiğini, önlerindeki hedefin Türkiye Şampiyonasından başarıyla dönmek olduğunu söyledi

İBANOĞLU: “SATRANCIN ALTYAPISI OLUŞTU, YENİ OKAN’LAR BEKLİYORUZ”

“Usta adayı” başarılı sporcuyu kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; satrancın Denizli’de en çok ilgi duyulan spor dalı olduğunu söyledi.

Satrancın çocukların gelişimine müthiş katkı yaptığını belirten İbanoğlu; “satranç ile çok yönlü düşünebilen, sorgulayan ve özgüveni yüksek bireyler yetişiyor. Okan’da bunlardan bir tanesi. Onların başarıları bizim göğsümüzü kabartıyor. Denizli’de yaptığımız çalışmalar, gerek kulüplerimiz gerekse ailelerin fedakarlıkları sayesinde satranç altyapısı oluştu. Milli takıma dahil olan sporcularla bunun meyvelerini almaya başladık. Ümit ediyorum önümüzdeki dönemlerde milli takım havuzuna yeni sporcularda katılacaktır.” dedi.

Ziyaret sonunda İl Müdürü İbanoğlu, Okan Bulgurlu’nun rozetini taktı, spor malzemelerinden oluşan çantayı genç sporcuya hediye etti.