12-15 Şubat 2015 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında altın madalyanın sahibi olan Halit Can Başkaya, milli takım kampının yolunu tuttu. Konya’da 2 ay sürecek kamp öncesi başarılı sporcu, Anafartalar Meslek ve Teknik Lisesi Müdürü Asım Gülhan ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.

BAŞKAYA: “UZUN YILLAR MİLLİ FORMAYI GİYMEK İSTİYORUM”

Halter milli takımının alt yapısını belirlemek için yapılan şampiyonada, 432 sporcu arasından adını milli takım kadrosuna yazdıran Halit Can Başkaya, duygularını anlattı. 4 sene önce tanıştığı haltere tutkuyla bağlı olduğunu söyleyen Başkaya, geçen sene ikinci olduğu Türkiye Şampiyonasında bu sene şampiyon olduğunu kaydetti. Hedefinin öncelikle iyi bir kamp dönemi geçirmek olduğunu söyleyen sporcu, uzun yıllar taşımak istediği milli forma ile ülkemize altın madalya kazandırmak istediğini söyledi.

Şampiyon haltercinin okul müdürü Asım Gülhan ise, okullarında Halit Can Başkaya gibi başarılı performans sporcularının olduğunu,  okul yönetimi olarak her zaman onları desteklediklerini kaydetti.   

İBANOĞLU: “BAZEN BAŞARMAYI HAYAL ETMEK, İSTEMEK GEREK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halterde genç yaşında milli formayı giyecek olan Halit Can Başkaya’ya Dünya Şampiyonası öncesi başarılar diledi. Başarmayı bazen hayal etmek, çok çalışıp istemek gerek diyen İbanoğlu; Başkaya’dan, ülke bayrağını göğsünde taşıyacak olmanın sorumluluğuyla şampiyonaya hazırlanmasını istedi. Başarılı halterciye, spor malzemelerinden oluşan çanta hediye eden İbanoğlu, çocuklarına destek olan ailesine ve okul idarecilerine teşekkür etti.

Halter Yıldızlar Dünya Şampiyonası 7-12 Nisan 2015 tarihlerinde Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleşecek.