Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla yapılan etkinlikte "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı 24 Mart 2015 Salı günü Denizlililerle buluştu. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda şair Serdar Tuncer, Çanakkale Savaşı ve sonrasındaki dramı kendine özgü yorumuyla izleyenlere aktardı. Türk Halk Müziği yorumcusu Cihan Yıldız’ın türkülerle eşlik ettiği programda izleyenler duygulu anlar yaşadı.

PROGRAMA YOĞUN İLGİ, SALON DOLDU TAŞTI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe Denizlililer yoğun ilgi gösterdi. Özellikle üniversite öğrencileri ve Gençlik Merkezi üyesi gençler, program saatinden bir saat önce salona gelerek yerlerini aldı. Yoğun ilgiden dolayı izleyicilerin bir kısmı merdiven boşlukları ve koridorlarda yerlere oturarak, bir kısmı da ayakta programı izledi. Denizli protokolünden Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gürkan Tekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve çok sayıda kurum müdürü programı kendilerine ayrılan yerden izledi.

TÜRK BAYRAKLARI DAĞITILDI

Program için haftalar öncesinden hazırlıklara başlayan Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllü gençler, kusursuz bir organizasyon gerçekleştirdi. Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümüne özgü programda, Çanakkale Savaşından bugüne uzanan eserler bina girişinde hazırlanan müze alanında ziyaretçilere sunuldu. Salon girişinde dağıtılan Türk Bayrakları ellerde büyük bir coşku selinin yaşandığı program İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

İBANOĞLU “ÇANAKKALE RUHUNU BİR KEZ DAHA YAŞADIK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nınBir Hilal Uğruna” programları ile bu mukaddes destanı tüm yurtta gençlere aktardığını söyledi. “Çanakkale Zaferi'ni kazanarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin özgür ve bağımsız bir ülkede hayat bulmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu topraklar için kendini feda eden o meçhul kahramanları coşkulu bir kalabalıkla bir kez daha andık” diyen İbanoğlu; programda emeği geçen ve programa katılan herkese teşekkür etti.