Futsal branşında illerini birincilikle tamamlayan, ardından gruplarda da başarısını sürdüren takımlar, yarı finallerde Denizli’de buluştu. 22-25 Mart 2015 tarihleri arasında süren heyecanda 8 erkek 8 kız takımı final bileti için sahada mücadele verdi.

Yarı final maçları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde KYK Spor Salonunda yapıldı. Kız ve erkeklerde iki gruba ayrılan takımlardan gruplarını 1. ve 2. sırada tamamlayan takımlar, çapraz eleme usulü ile eşleşti.

Dün yapılan final karşılaşmalarında, kızlarda penaltılarla sonucu belirlenen maçta Çanakkale Hâkimiyeti Milliye Ortaokulu ve Aydın Ortaklar 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu finallere uzanan takımlar oldu. Erkeklerde ise İzmir Karabağlar Fevzi Çakmak Ortaokulu ile Çanakkale Şehit Engin Eker Ortaokulu finallere katılmaya hak kazandı.

Maçlar sonunda sporcular sevinç gözyaşlarına boğuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Bayrakçı ödül töreninde sporculara madalyalarını birlikte verdi.

Okul Sporları Futsal finalleri 11-16 Nisan 2015 tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak.