Halk Oyunları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda hafta sonu Denizli’de Halk Oyunları şöleni yaşandı.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde Geleneksel Düzenlemesiz ve Geleneksel Düzenlemeli Dal Teke Yöresi grup yarışmalarında Antalya, Burdur, Ankara, Isparta ve Afyon illerinden 32 ekip sahne aldı. Cumartesi günü Denizli’ye gelen gruplar, yarışmalar öncesi salonda son provalarını yaptı.

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda sabahın erken saatlerinde başlayan ve gün boyu süren yarışmaları Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinden Suat Çolak ve Uğur Kantar, Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile bazı kurum müdürleri birlikte takip etti.

İBANOĞLU ‘HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ’

Açılış seremonisinde konuşan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; “tüm konuklara ve sporculara zeybekler diyarı Denizli’ye hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. Hafta sonu yurdumuzun farklı yerlerinde farklı yörelere ait yarışmaların yapıldığını söyleyen İbanoğlu, halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar zenginliğe sahip olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Minikler kategorisinden başlayarak sırayla sahne alan ekiplere, uyum ve performansları dikkate alınarak, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 7 kişilik jüri tarafından puan verildi. Sonuçlar açıklandığında ise ilk sırayı alan ekipler büyük sevinç yaşadı. Dereceye giren takımlara kupaları yapılan törenle takdim edildi. 

Yarışmalara ev sahipliği yapan Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Tevfik Soyuçok, yarışmalarda görev alan herkese teşekkür etti. 5 ilden gelen misafirleri Denizli’de ağırladıklarını kaydeden Soyuçok, finallere katılmayı hak eden kulüplere başarılar diledi.  

İŞTE ŞAMPİYON TAKIMLAR

Minikler Düzenlemeli Aksu Belediye Spor Kulübü              ANTALYA

Minikler Düzenlemesiz          Bahçelievler Spor Kulübü                  BURDUR

Yıldızlar Düzenlemesiz          Vali Saim Çotur Spor Kulübü           ANTALYA

Gençler Düzenlemeli              Gümüşkedi Gençlik Spor Kulübü     ANTALYA

Gençler Düzenlemesiz           Sanat Kulübü                                     ANKARA

Büyükler Düzenlemeli           Tuana Sanat Gençlik Spor Kulübü    ANKARA

Büyükler Düzenlemesiz         Talya Kültür Sanat Spor Kulübü       ANTALYA