Bu yıl 96. yıldönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta yapılan etkinliklerle geride kaldı. Denizli’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Gençlik Haftası; hafta boyunca çeşitli sportif gösteriler, gençlik merkezi eserlerinden oluşan sergi, Gençlik Şöleni gibi aktivitelerle kutlandı.

ECDADA MEKTUP YARIŞMASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Gençlik Haftasının finalinde 20 Mayıs Çarşamba akşamı Açık Hava Tiyatrosunda ‘Gençlik Şöleni’ yapıldı. Gençlik Merkezinin düzenlediği gecede Halk dansları grupları, Türk Halk Müziği korosu ve müzik grupları performanslarını sergiledi. Programın sonlarına doğru ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’na mektuplarıyla katılıp dereceye giren gençlere ödülleri verildi. Türkiye sıralamasında 522.190 mektup içinde üç kategoride ilk 100’e giren Denizlili 6 genç, ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun elinden aldı. Dereceye giren gençlere tablet bilgisayar ve spor malzemeleri hediye edildi.

YAZ SPOR OKULLARINA KAYITLAR BAŞLIYOR

Her yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çocukların yaz dönemini spor yaparak değerlendirmeleri adına çalışmalar başladı. Denizli’nin dört bir tarafında bugünden itibaren Yaz Spor Okulları tanıtım stantları yerlerini alacak. Branşında uzman antrenörlerin yer alacağı AVM’ler, Bayramyeri ve Çınar’da kurulan stantlarda, veliler kurslar hakkında bilgi alıp çocuklarının kayıtlarını yaptırabilecekler.

GENÇLİK KAMPI BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere yönelik her yıl yaz aylarında yapılan ücretsiz Doğa ve Deniz Kamplarına ilgi yoğun oldu. Bu ilgi üzerine 24 Mayıs 2015 olan son başvuru tarihi 31 Mayıs 2015 tarihine kadar uzatıldı. Başvurular online olarak http://kampbasvuru.gsb.gov.tr adresinden yapılıyor.

İBANOĞLU: ‘GENÇLERİMİZ YAZ TATİLİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK’

Yaz döneminde gerçekleşecek projelere yoğunlaşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde İl Müdürü Ahmet İbanoğlu çalışmaları değerlendirdi. Denizli’de çocukların yaklaşan yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmesi için şimdiden çalışmalara başladıklarını kaydeden İbanoğlu,  Yaz Spor Okullarının çocuklarımıza yeni beceriler kazandırmanın yanında kendilerine olan güveni pekiştirmeyi sağladığını belirtti. Doğa ve Deniz kampları için başvuru süresinin uzatıldığını hatırlatan İbanoğlu, farklı kültürden gençleri bir araya getiren ve her şeyin düşünüldüğü bu kamplara 12-22 yaş arası tüm Denizlili gençleri davet etti.