2015–2016 Öğretim yılından başlayarak Güreş Eğitim Merkezlerine öğrenci sporcu alımı için birinci aşama sınavı geçtiğimiz günlerde Denizli’de yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılan birinci aşama sınavları genç sporcuların heyecanına sahne oldu. 10 ayrı sıklette kilolarında gruplara ayrılan gençler minderde hünerlerini sergiledi. 5. ve 6. sınıf öğrencilerin başvuruda bulunabildiği seçmelerde dereceye giren sporcular ikinci aşama sınavlara katılmaya hak kazandı.

KAFİLEDE 35 SPORCU YER ALIYOR

26-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Balıkesir’de yapılacak ikinci aşama seçmeleri için sporcular sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde buluştu. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen sporcular, sıkletlerinde dereceye girerek Güreş Eğitim Merkezleri bünyesine katılabilmek için bu sabah yola çıktı. Denizlili genç güreşçiler, 23 ilde illerinde başarılı olan güreşçilerle Balıkesir’de mindere çıkacak. Kafilede 35 sporcu, 3 antrenör ve 1 idareci yer alıyor.

Balıkesir’de yapılacak seçmelerde Spor Eğitim Dairesi ve Federasyondan gelecek uzmanlar sporcu adaylarını yakın takibe alacak. Başarılı görülen sporcular, önümüzde ki sezondan itibaren Güreş Eğitim Merkezlerinde yatılı olarak eğitim görecek ve güreş hayatına ilk adımı atmış olacak.