Her yaz döneminde olduğu gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları ile gençler bu yaz da sporla buluşacak. Spor Genel Müdürlüğü’nün 77. kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2015 tarihinde 81 ilde yaz spor okulları açılışı gerçekleşecek.  

AÇILIŞ RECEP YAZICIOĞLU’NDA

Yaz Okulları kapsamında bu sene basketboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 19 sportif branşta kurslar verilecek. Tüm sporcuların buluşacağı açılış 29 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 10.00 da Gümüşler de bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşecek.

STANTLARDA KAYITLAR DEVAM EDİYOR

İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından Yaz Spor Okulları kayıtları son güne kadar stantlarda devam edecek. 5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için Çınar Cumhuriyet Parkı önü, Alışveriş Merkezleri, İncilipınar Parkı ve Bayramyerinde açılan stantlarda, veliler kurslar hakkında bilgi alıp çocuklarını yaz okullarına kayıt yaptırabilecekler.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Spor Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlere katılan antrenörler, engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda eğitim vermeye hazır hale geldiler.

HAVUZLAR DOLDU, İKİNCİ DÖNEM KAYITLARI 3 TEMMUZ’DA

Yaz Spor Okulları çerçevesinde en çok ilgiyi gören yüzmede kurslar 16 Haziran’da başladı. Atatürk Yüzme Havuzu’nun kapalı ve açık olimpik havuzları her gün yüzme öğrenmek isteyen çocuklarla doluyor. Yaz boyunca üç dönem halinde verilecek kurslarda ilk dönem kayıtları dolarken yeni kayıtlar 03 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak. İkinci dönem 20 Temmuz – 14 Ağustos tarihlerinde, üçüncü ve son dönem kurslar ise 17 Ağustos – 11 Eylül tarihlerinde yapılacak.

İL MÜDÜRÜ İBANOĞLU’NDAN YAZ OKULLARINA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gençleri yaz spor okulları ve Gençlik Merkezi aktivitelerine katılmaya davet etti. Denizli’de çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen İbanoğlu, kurslarda çocukların yeni arkadaşlıklar ve beceriler kazandığını, rekabet içinde paylaşmayı öğrenerek kendilerine olan güveni pekiştirdiklerini söyledi. Engelli bireylere de çağrıda bulunan İbanoğlu, “engel türü ve derecesi ne olursa olsun; engelli kardeşlerimizin sportif aktivitelere katılmasının onlar için ne denli önemli olduğunu biliyoruz dedi.